Memoriali “Sebajdin Rexhepi”

Memoriali tradicional “Sebajdin Rexhepi” 2019

Në këtë garë e cila që nga paslufta është organizuar nga Federata e Pëllumbave të Kosovës FPK ndërsa prej vitit 2014 nga Federata e Pëllumbave Rrotullues / Dynek FPRR/D, është shëndërruar në garë tradicionale marrin pjesë të gjithë pëllumbajtësit nga mbarë territori i Kosovës dhe Diaspora të cilët kultivojnë pëllumbat rrotullues (dynek). Kjo garë zakonisht fillon nga data 15 Qershor  ndërsa paraqitjen për gara çdo i interesuar e bën 1 ditë më herët në shoqatën ku vepron dhe pastaj shotata respektive e lajmëron komisionarin e garave, shorti tërhiqet me 14 Qershor ku çdo qyteti i caktohet dita e garimit, secili qytet e ka nga 1 ditë (datë) për garim.

Keni kujdes sepse në bazë të rregullores së garave:
19.6 Pëllumbat të cilët kanë garuar dhe janë të evidentuar në ditarin e garave të Kosovës nuk kanë të drejt pjesëmarrje në emër të tjetërkujt në memoriale apo gara të qyteteve të tjera dhe anasjelltas për at vitë garues.

Në këtë vitë (2019) për gara janë paraqitur 10 garues nga këto regjione: 1.Zhegër (Ali Ajvazi),2. Gjilan (Avdyl Musliu, Jakup Bajrami & Shaban Neziri) 4. Ferizaj (Salih Nishori), 5.Vitia (Isuf Nebiu), 6. Vushtrri ( Ramadan Bajrami), 7. Mitrovicë (Veton Hamiti & Ramadan Statovci) dhe 8. Fushë Kosovë (Fahri Abazi)

Fitues i kësaj gare është Salih Nishori nga Ferizaj me rezultat 150 metra

Rezulatet 2019

  Emri & Mbiemri  Vendi  Data     Lloji i Pëllumbit      Unaza         Gjatësia

1. Avdyl Musliu Livoq 15.06.19 Mavilipark      6745 FK 018 / 6706 100m
2. Jakup Bajrami Komogllavë 16.06.19 Mavër       1652 FK 018 / 132 88m
3. Shaban Neziri Remnik 16.06.19 Zejtenli        6593 FK 018 110m
4. Shaban Neziri Remnik 16.06.19 Mavër       1926 FK 018 100m
5. Shaban Neziri Remnik 16.06.19 Mavër        6581 FK 018 120m
6.Ali Ajvazi Zhegër 17.06.19 Lladikë      0317 FK 018 / 0321 75m
7. Salih Nishori Ferizaj 18.06.19 Mavër        1310 FK 018 150m
8. Salih Nishori Ferizaj 18.06.19 Lladikë        1314 FK 018 80m
9. Isuf Nebiu Viti 19.06.19 Mavilipark 41 FK TEL/ 90 FK TEL 113m
10. Isuf Nebiu Viti 19.06.19 Kumër       1272 FK 018   86m
11. Isuf Nebiu Viti 19.06.19 Kumër       185 FK 016 / 75 110m
12.Veton Hamiti Mitrovicë 21.06.19 i Kuq        41 MILAN 017 75m
13. Ramadan Statovci Prekaz 21.06.19 Saqinë   794 Saqina 017 130m
14. Ramadan Statovci Prekaz 21.06.19 Lladikë   6173 FK 017 / 13 120m

1. Ilaz Qenani Ferizaj16.06.2016 Lladik 20 FK 016  + TEL 80 m
2. Ilaz Qenani Ferizaj16.06.2016 Mavër Saskanat 34 FK 016  + TEL 88 m
3. Shaip Hafizi Ferizaj 16.06.2016 Mavliparkë 0486 FK 018 120 m
4. Shaban Kemajl Neziri, Remnik 17.06.2018  Mavër  2411 FK 016 102 m
5. Shaban Kemajl Neziri, Remnik 17.06.2018  Mavër 0332 KDSR 018  80m
6. Shaban Kemajl Neziri, Remnik 17.06.2018  Mavër  1132 FK 016  132m
7. Hekuran Nexhat Arapi , Gjilan 17.06.2018  Saqinë 2017 FK 017
8. Shemsedin Dumnica, Vushtrri  18.06.2018  Mavër 6064 FK 016,  123m
9. Kamer Prekazi Imeri, Prekaz, 18.06.2018  Mavliparkë 701 Saqina 017, 80m
10. Fahri Abazi, Fushë Kosovë  19.06.2018, Maviliparkë  038 KDQ 017 / 38, 90m
11. Liridon Krasniqi,  Bardhë I  Madhë, 19.06.2018 Maviliparkë 0843 FK 017, 136m
12.Isuf Nebiu, Viti  20.06.2018,  Maviliparkë 195 FK 016 / 49, 116m
13.Isuf Nebiu, Viti  20.06.2018,  Kumër 22 FK 017 / 88, 120m